Welke kennis heb je allemaal nodig om een website te bouwen?

Welke tools heb je nodig

Als je het jezelf moeilijk wil maken kan je zonder enog probleem gewoon kladblok (notepad) gebruiken maar hou er dan wel rekening mee dat je helemaal geen mogelijkheid hebt om de editor voor jou aan syntax controle te laten doen (het aanduiden van fouten in jouw code).
Een al iets betere optie zou dan Notepad++ kunnen zijn (http://www.notepad-plus-plus.org/). Deze geeft al wel aan of de spelling van bvb HTML keywoorden correct zijn (maar geeft nog geen fouten aan).

Een betere optie voor HTML en CSS is Visual Web Developer Express 2010 van Microsoft (http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2010-editions/visual-web-developer-express) (VWD)
VWD kent echter totaal niets van PHP, het is immers een Microsoft product en dus wordt enkel ASP (Active Server Pages) ondersteunt.
Daarnaast zijn er nog tientallen andere gratis (of bijna gratis) editors op het web te vinden welke allemaal wel iets goed doen en vele dingen minder goed.

Zelf gebruik ik al een hele tijd Adobe Dreamweaver CS 5.5 (ik heb deze tool dit schooljaar ook voor mijn leerlingen aangeschaft).
Hiermee kan ik bijna alles:
Er zit volledige ondersteuning in voor:

Verder kan ik Dreamweaver zodanig instellen dat ik vanuit de GUI elke browser kan oproepen die ik op mijn PC heb staan om zo na te gaan of mijn pagina's wel in orde zijn>
Ook kan ik via het "Browserlab" nagaan hoe een en ander er uit ziet in browser die ik niet heb (bvb op de Mac).
En, mocht ik hiervoor ook ontwerpen, dan kan ik ook nagaan of alles in orde is op bijna elke Smartphone die er momenteel op de mark is (via "Device Central").

Voor mij is echter de belangrijkste reden dat ik geen externe PHP editor meer nodig heb voor mijn PHP pagina's en dat ik de mogelijkheid heb om Dreamweaver voor mij formulieren te laten genereren om gegevens in een database te manipuleren.

Daarnaast is het absoluut noodzakelijk dat je minstens de 4 browsers met de meeste populariteit (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari) op jouw PC hebt staan. Immers geen enkele browser houdt zich volledig aan de regels zoals deze door het World Wide Web Consortium (W3C) zijn opgesteld voor HTML en CSS zpdat jouw prachtige ontwerp voor die ene browser absoluut niet om aa nte zien kan zijn in een andere.
Zorg er dus voor dat je jouw site steeds in meerdere browsers kan testen (ik tracht ervoor te zorgen dat mijn sites in de grote 4 er steeds hetzelfde uit ziet).

Gebruik je VWD of Dreamweaver dan kan je vanuit deze tools jouw site on-line zetten bij jouw provider maar heb je een andere ontwikkel tool dan zal je waarschijnlijk een externe FTP tool moeten gebruiken.
Enkele van de besten zijn:

Mijn voorkeur gaat uit naar deze laatste omdat je die ook kan gebruiken als alternatief voor de windows verkenner.